Scaune auto 0-13 kg

79

Un scaun auto de 0-13 kg este un produs de care veți avea nevoie de îndată ce copilul se naște - deoarece este necesar pentru a vă lua copilul de la spital după naștere. Este, de asemenea, denumit în mod obișnuit înălțător sau purtător. Acesta aparține grupei 0+ și este utilizat de la naștere până la vârsta de aproximativ 15 luni (această cifră depinde de cât de repede crește și ia în greutate copilul). Cele mai multe dintre ele, datorită formei cochiliei, pot acționa cu succes ca un leagăn. De asemenea, pot fi montate pe cadrul unui cărucior sau al unui cărucior cu ajutorul unor adaptoare adecvate.

Scaunele auto de 0-13 kg oferă copiilor o poziție semi-reclinată. Conform cercetărilor efectuate de Universitatea din Bristol, aceștia nu ar trebui să stea în această poziție mai mult de o oră - dincolo de acest timp, are un impact negativ asupra sănătății lor. Acest lucru se datorează solicitării excesive a coloanei vertebrale. Din acest motiv, se recomandă să faceți pauze frecvente atunci când călătoriți în portbagaj și să țineți copilul în scoică în afara mașinii cât mai puțin timp posibil atunci când acest lucru nu este necesar. Excepție fac modelele cu opțiune de înclinare, cum ar fi Kiddy Evoluna I-size 2 sau Cloud Z I-size. Cadrul lor înclinabil și căptușeala perfect profilată le permit să obțină o poziție mai sănătoasă și mai plată.

Instalăm fiecare scaun auto de 0-13 kg doar cu spatele la direcția de mers. Acest lucru se datorează faptului că, în această poziție, forțele care acționează asupra pasagerului în timpul unui accident sunt distribuite mult mai favorabil și, în special, nu solicită excesiv coloana vertebrală și vertebrele cervicale ale copilului. Aceste zone se dezvoltă abia în primele luni de viață și ar fi deosebit de susceptibile la leziuni dacă am dori să plasăm scaunul de 0-13 kg orientat cu fața la direcția de mers. Atunci când alegeți modelul potrivit, siguranța ar trebui să fie pe primul loc, urmată de confortul copilului și de al dumneavoastră. Organizația ADAC efectuează în mod regulat teste de impact asupra scaunelor auto, testând diferite tipuri de accidente și evaluând eficiența materialelor de absorbție a energiei cu ajutorul unor manechine dotate cu senzori corespunzători. Este recomandabil să vă ghidați după ratingurile obținute în urma acestor teste atunci când faceți alegerea. În gama noastră veți găsi scaune auto de la producători de încredere, precum Britax Römer, Maxi Cosi, Cybex și Joie .

pixel